1. Ha megrendeltem a szállítást, mikor tudom meg a rakodás pontos dátumát?
 •  Egy héttel a szállítás elõtt jelezzük az indulás körülbelüli dátumát, az aktuális fuvar összeállítását követõen pedig azonnal, legkésõbb néhány nappal a fel- illetve lerakodás elõtt tudatjuk a pontos dátumot és idõpontot.
2. Kell-e a lóra biztosítást kötnöm?
 •  A lovak a tulajdonos felelosségére utaznak, saját belátása szerint dönthet arról, hogy kíván e biztosítást kötni az utazás idejére.
3. Hogyan kapnak enni és inni a lovak?
 •  Szénaháló mindig van felkötve a lovak elé, melyeket mindig a sofõrök töltenek újra útközben a magukkal vitt széna tartalékból. Természetesen, ha szeretné hogy az ön lova a saját, már megszokott szénáját kapja, erre minden akadály nélkül lehetõség van. Vizet szintén a sofõrök kínálnak a lovaknak az évszaktól és hõmérséklettõl függõen aszerint, ahogy azt a lovak igénylik.
4. Kell-e a lovam lábára utazó kamáslit tennem?
 •  A lovak között lévõ falak alja földig érõ gumifüggöny, így a sérülésnek kicsi a valószínûsége. Mégis a legtöbb lótulajdonos nyugodtabb, ha lova lábát utazó kamásli is védi. Természetesen nincs akadálya a használatának.
5. Milyen okmányokat kell a lovamhoz biztosítanom?
 • 


 • 
Ha a ló az Európai Unión belül utazik, tehát nem lépi át az uniós határt, akkor szükség van a lóútlevélre, és egy 2 oldalas, az indulási hely hatósági állatorvosa által kiállított egészségügyi bizonyítványra, neve TRACES.
Ha a ló átlépi az uniós határt, akkor az útlevélen kívül további okmányokra is szükség van attól függõen, hogy csak rendezvényre utazik-e a ló, vagy exportra kerül.
6. 24 órát meghaladó úton van rá lehetõség, hogy a lovam istállóban pihenjen?
 •  Természetesen. 21 óránként kamionunk kötelezo jelleggel megáll és a lovak istállóban pihennek, az EU jogszabályt betartva. Szerte Európában kapcsolatban állunk partner istállókkal, ahol boxban, gondos ellátásban részesülve pihenhet lova.